ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ COVID-19 KAI ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ

Ο ιός SARS-CoV-2 μεταδίδεται από άνθρωπο σε άνθρωπο, κυρίως μέσω του αναπνευστικού με σταγονίδια από το φτέρνισμα, το βήχα ή την ομιλία.

Επίσης, μπορεί να μεταδοθεί μέσω επαφής με επιφάνειες πρόσφατα μολυσμένες με σταγονίδια, αν δεν τηρούνται τα μέτρα υγιεινής των χεριών.

Για τους παραπάνω λόγους λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης για τον SARSCoV-2 και σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα:

Για την προστασία της δημόσιας υγείας η διεύθυνση του ξενώνα μας τηρεί αρχείο προσωπικού και όλων των ατόμων που διέμειναν στο κατάλυμα με τα παρακάτω στοιχεία: ονομ/μο, εθνικότητα, ημερ/νία άφιξης και αναχ/σης, στοιχεία επικοινωνίας (διεύθυνση, τηλέφωνο, email).

Η διεύθυνση και το προσωπικό μας υποχρεούται να τηρεί όλα τα Μ.Α.Π. (Μέσα Ατομικής Προστασίας) σε όλη τη διάρκεια επαφής με τον επισκέπτη.

Η καθαριότητα κατά τη διαμονή στον ξενώνα θα γίνεται κατόπιν αιτήματος από τον πελάτη. Το προσωπικό καθαριότητας υποχρεούται να φορά μάσκα και γάντια.

Μετά την αναχώρηση των διαμενόντων ο καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων μας γίνεται με ατμοκαθαριστή σε υψηλές θερμοκρασίες (>70 βαθμοί Κελσίου) ενώ όλες οι επιφάνειες επαφής (πόμολα πορτών κλπ) απολυμαίνονται με ειδικό απολυμαντικό υγρό εγκεκριμένο από τον ΕΟΦ.

Διεύρυνση διάρκειας check-out και check- in μεταξύ των διαμονών ( check-out μέχρι τις 11.00 π.μ. και check-in από τις 3.00 μ.μ.) έτσι ώστε το δωμάτιο να καθαρίζεται, αερίζεται και απολυμαίνεται επιμελώς.

Το πρωινό  είναι σε μπουφέ, ο οποίος είναι προστατευμένος με τοποθέτηση διαχωριστικού προστατευτικού και σερβίρεται από το προσωπικό στους διαμένοντες στο χώρο του πρωινού  ή στο δωμάτιο τους κατόπιν αιτήματος.

Στον χώρο υποδοχής και σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους βρίσκονται συσκευές αντισηψίας χεριών καθώς και σημάνσεις για την τήρηση αποστάσεων ασφαλείας.

Σε περίπτωση που υπάρξει ανάγκη υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας με ιδιώτη ιατρό και κέντρα Δημόσιας Υγείας (Κέντρο Υγείας, Νοσοκομείο).

Συντονιστής για την επίβλεψη του σχεδίου δράσης ορίζεται ο Βλάσης Ράλλης ο οποίος έχει λάβει πιστοποιητικό εκπαίδευσης για τα προληπτικά μέτρα υγειονομικών πρωτοκόλλων σε σχέση με τον COVID-19 και έχει εκπαιδεύσει όλο το προσωπικό του καταλύματος. Υπεύθυνος εφαρμογής του σχεδίου διαχείρισης ύποπτου κρούσματος ορίζεται ο Νικόλαος Ράλλης.

Με εκτίμηση,

Νικόλαος Ράλλης

Book Now